Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτο και όμως αληθινό...Έβαλε 138 πόντους και έσπασε όλα τα ρεκόρ. Διαβάστε!!!

Έβαλε 138 πόντους!!!

Ο Jack Taylor έσπασε όλα τα κοντέρ: σημείωσε 138 πόντους σε αγώνα κολεγιακού πρωταθλήματος και ανάγκασε ακόμη και τον Kevin Durant να υποκλιθεί. Διαβάστε για το απίστευτο κατόρθωμα του, αλλά και το πως σχολιάστηκε από τους αστέρες του ΝΒΑ.

Αν ο Jack Taylor του κολεγίου Grinell έπαιζε 40 και όχι 36 λεπτά ίσως να σημείωνε 178 πόντους, έναν για κάθε πόντο του ύψους του και όχι να σταματούσε στους 138! Όλα αυτά στη νίκη του Grinell επί του Faith Baptist Bible με 179-104 σ’ έναν αγώνα όπου οι άμυνες πήγαν περίπατο!

www.poker.gr 


Ναι καλά διαβάσατε, ο γκαρντ ενός κολλεγίου γ’ κατηγορίας σημείωσε 138 πόντους σε 36 λεπτά, ευστοχώντας στις 52 από τις 108 προσπάθειες που επιχείρησε! Εδώ και λίγες ώρες όλος ο μπασκετικός κόσμος μιλά για το νέο ρεκόρ πόντων στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ. Το προηγούμενο το κατείχε ο Bevo Francis του Rio Grande, όταν το 1953 σημείωσε 113 πόντους!



Συνολικά ο Taylor σημείωσε τους 138 από τους 179 πόντους του Grinell, απέναντι στο Faith Baptist Bible. Είναι χαρακτηριστικό πως τα πρώτα 4 σουτ που έκανε βρήκαν, σίδερο, αλλά η συνέχεια ήταν καταιγιστική. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου νόμιζε πως είχε σημειώσει καμιά 30αριά πόντους. Όμως ο προπονητής του, David Arsenault, γούρλωσε τα μάτια του μόλις είδε το στατιστικό του α’ μέρους: «Ο κόουτς μπήκε στ’ αποδυτήρια με το στατιστικό και μου είπε πως είχα σημειώσει 58 πόντους. Αμέσως είδα τα μάτια των συμπαικτών μου να λάμπουν. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Κύριο εκεί πάνω. Είχε τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσω το ταλέντο μου απόψ»”.
Ο Taylor είχε 27/71 τρίποντα και 7/10 βολές. Όμως το αξιοπερίεργο είναι πως το βαρύ πυροβολικό του αντιπάλου, ο David Larson, σημείωσε 70 πόντους (!), αλλά έμεινε στη σκιά του Taylor, που πέτυχε σχεδόν διπλάσιους. Απλά ο Larson είχε καλύτερα ποσοστά, αφού ευστόχησε στα 34 από τα 44 δίποντα που έκανε. Δεν σούταρε ούτε ένα τρίποντο, ενώ είχε 2/4 βολές.
Ο ίδιος μετά τον αγώνα είπε πως την Κυριακή και τη Δευτέρα, σούταρε έξτρα, πριν την προπόνηση, καμιά 200αριά σουτ, επειδή ένιωθε ότι δεν είχε βρει το χέρι του. Κι όπως έλεγε γελώντας:: «Απ’ ότι φαίνεται βρήκα το χέρι μου».
Φυσικά αμέσως ξεκίνησαν οι συγκρίσεις με τα κατορθώματα δύο θρύλων του ΝΒΑ, του Wilt Chamberlain (1962) και του Kobe Bryant (2006), που σημείωσαν στο παρελθόν 100 και 81 πόντους αντίστοιχα. Συγκριτικά ο Taylor σημείωσε μεγαλύτερο μέρος των πόντων της ομάδας του (77%), σε σχέση με τον Chamberlain (59%) και τον Bryant (66%). Το εντυπωσιακότερο είναι πως ο Taylor σούταρε κάθε 20 δευτερόλεπτα, ενώ ο Chamberlain κάθε 46’’ και ο Kobe κάθε 73’’.
Ο Taylor εξήγησε ότι ο στόχος του ήταν να σουτάρει καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπου συνολικά είχε 11/41 σουτ: «Δεν σούταρα καλά και η ομάδα ήθελε να βρει έναν τρόπο, να μου δίνει την μπάλα για να βρω ρυθμό. Κι εγώ εξεπλάγην, γιατί και οι ίδιοι δεν ήθελαν να σουτάρουν και προτιμούσαν να κάνω εγώ όλες τις προσπάθειες». Παραδέχθηκε πως η φιλοσοφία του προπονητή του Grinell, David Arsenault, βοήθησε για να γίνει το ρεκόρ: «Αυτό που θέλει είναι να έχουμε υψηλή ένταση στην επίθεση, να παίρνουμε πολλές προσπάθειες με στόχο να εξουθενώνουμε τον αντίπαλο»”.
Το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ του Taylor ήταν 48 πόντοι, σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: