Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Χαστούκι οπαδού της Λίντς στο τερματοφύλακα Κίρκλαντ (video)


Απίστευτο σκηνικό έλαβε χώρα στο "Χίλσμπορο" στο ματς της Σέφιλντ Γουένσντεϊ κόντρα στη Λιντς, με οπαδό των "παγωνιών" να εισβάλλει στο γήπεδο μετά από γκολ της ομάδας του και να επιτίθεται στον Κρις Κίρκλαντ (video)!


Χούλιγκανς vs αγγλικό ποδόσφαιρο σημειώσατε... 1! Τουλάχιστον όσον αφορά στην αναμέτρηση του "Χίλσμπορο" το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και της Λιντς, σε ένα ματς που τελείωσε με 1-1 αλλά που ελάχιστοι μετά το τελικό σφύριγμα στάθηκαν στο αγωνιστικό κομμάτι του.
Υπεύθυνος για αυτό ήταν ένας από τους περίπου 5.000 εκδρομείς οπαδούς της Λιντς που ταξίδεψαν στο Σέφιλντ και ο οποίος θέλησε να γράψει μία μελανή σελίδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου επιτιθέμενος σε παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

Το απίστευτο αυτό σκηνικό διαδραματίστηκε αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης της Λιντς στο 77ο λεπτό, με τον θρασύτατο οπαδό να μπαίνει σιγά σιγά στον αγωνιστικό χώρο και να πλησιάζει τον τερματοφύλακα της Σέφιλντ, Κρις Κέρκλαντ, για να τον... ξαπλώσει τελικά φαρδύ πλατύ στο χορτάρι με ένα χαστούκι και με τα δύο του χέρια.

Αμέσως μετά το ύπουλο χτύπημά του, ο οπαδός επέστρεψε στην κερκίδα και ο γκολκίπερ των Λίβερπουλ και Γουέστ Μπρομ χρειάστηκε ιατρικές περιποιήσεις για αρκετά λεπτά ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το ματς, που θα μείνει πλέον στην ιστορία για την ευκολία με την οποία ένας οπαδός μπήκε στο γήπεδο και επιτέθηκε στον Κέρκλαντ.

Όσο για το τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης, αυτό και αν ήταν "πλούσιο", με τους ανθρώπους της Σέφιλντ να μην μπορούν να κρύψουν την οργή τους για το θλιβερό περιστατικό.

"Είναι όλοι τους άθλια ζώα. Θα πρέπει να απαγορευτεί στους οπαδούς της Λιντς να πηγαίνουν στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας τους από εδώ και πέρα", τόνισε ο πρόεδρος της Γουένσντεϊ, Ντέιβ Τζόουνς, ο οποίος κατηγόρησε επίσης τον προπονητή της Λιντς, Νιλ Γουόρνοκ, για την ενέργειά του να χειροκροτήσει τους οπαδούς της ομάδας του μετά το τελικό σφύριγμα.

Από την πλευρά του πάντως ο Νιλ Γουόρνοκ όχι μόνο καταδίκασε χωρίς περιστροφές το περιστατικό αλλά εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη κατά του οπαδού της Λιντς και να οδηγηθεί κατόπιν στη φυλακή...
"Όταν είδα τι συνέβη αισθάνθηκα ντροπή που είμαι προπονητής. Ήταν κάτι το ντροπιαστικό. Νομίζω ότι πρέπει να πιάσουν αυτόν τον τύπο, να του ασκήσουν δίωξη και να τον στείλουν φυλακή.

Δεν είμαι υπερήφανος που είμαι τεχνικός της Λιντς όταν βλέπω κάτι τέτοιο. Το γήπεδο είχε ανθρώπους ασφαλείας αλλά όταν ένας τέτοιος άνθρωπος με μυαλό 5άχρονου θέλει να μπει μέσα, δεν μπορούν να τον σταματήσουν.

Ο Ντέιβ (σ.σ πρόεδρος της Σέφιλντ) είπε ότι δεν πρέπει να τους ευχαριστούμε αλλά το κοινό μας ήταν φανταστικό. Έχουμε όμως έναν βλάκα ανάμεσά τους και δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό".

Λίγη ώρα πάντως μετά το τέλος του αγώνα βγήκε και ανακοίνωση από την επίσημη Λιντς με την οποία καταδίκασε την πράξη του οπαδού της ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη ενώ τόνισε πως ο σύλλογος θα συνεργαστεί πλήρως για τον εντοπισμό του.

Δείτε το βίντεο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: