Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Νίκη 8-6 για τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες και πρόκριση στο προ-ολυμπιακό


Η Ελλάδα νίκησε 8-6 την Ισπανία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Παράλληλα πήρε το εισιτήριο για το προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων στο Αϊντχόφεν με τρεις νίκες και κατέλαβε την πρώτη θέση στο Β' όμιλο, μετά το 8-6 επί της Ισπανίας.

Έτσι, εξασφάλισε μία θέση στα ημιτελικά, όπου θα αγωνιστεί την Πέμπτη (26/01, 19:00) με τη νικήτρια του αγώνα Ουγγαρία - Ισπανία.

Επιπλέον, πήρε το εισιτήριο για το προ-ολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει τον Απρίλιο στην Τεργέστη, εξασφαλίζοντας μάλιστα μία θέση στους ισχυρούς, το οποίο σημαίνει καλύτερη κλήρωση. Ακόμα, με την είσοδο στην τετράδα, προκρίθηκε στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα γίνει στη Βουδαπέστη, καθώς και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς στο πρώτο οκτάλεπτο έφτασε στο 3-0. Ωστόσο, το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν το χειρότερό της μέχρι τώρα στη διοργάνωση, αφού όχι μόνο δεν πέτυχε γκολ (για πρώτη φορά σε ένα οκτάλεπτο), αλλά δέχθηκε τρία, με συνέπεια να είναι ισόπαλες οι δύο ομάδες στο ημίχρονο.

Η Εθνική αφυπνίστηκε στο 3ο οκτάλεπτο, όπου πέτυχε και πάλι τρία γκολ, με πρωταγωνίστρια την Αντιγόνη Ρουμπέση, που χρίστηκε σκόρερ δύο φορές. Το σκορ έφτασε στο 6-4 και διατηρήθηκε στα δύο γκολ διαφορά και μετά τη λήξη του 4ου οκταλέπτου, που ολοκληρώθηκε με επιμέρους σκορ 2-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: