Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Υπομονή και λύσεις θέλει στη Football League παλικάρια

Κατ’ αρχήν, μιζέρια στους φιλάθλους τους. Ξεκίνησαν 12 στην κερκίδα, κι έφτασαν στους 56 στο τέλος. Δεν πας πουθενά με τέτοιους οπαδούς. Καλύτερα γίνε ΠΑΟΚατερίνης ή Ολυμπιακοβύζας Πειραιά τέλος πάντων. Που πάτε ωρέ παλικάρια με τέτοια νοοτροπία;

Μιζέρια συνθημάτων. Πι-πι-ε-ρι-κός. Και άντε οι Κατερινιώτες είχαν κι ένα ταμπούρλο... Οι Βεροιώτες φάνταζαν σαν φτωχοί συγγενείς στην έδρα τους.

Μιζέρια στις στολές τους, στο λεωφορείο τους, στους σάκους, σε όλα τους.

Μίζεροι οι παίκτες και η νοοτροπία τους, «να κερδίσουμε τ’ αφεντικό (της κατηγορίας) κι ας πεθάνουμε.» Ψευτοτραυματισμοί, τάκλιν, τραβήγματα, καθυστερήσεις. Παρακολουθήστε αν μπορείτε το παιχνίδι της Τετάρτης ανάμεσα στον Πιερικό και τον Πανσερραϊκό. Αν αναγνωρίσετε τον Πιερικό, γράψτε μου.

Κυρίως όμως, μιζέρια στον τρόπο ανάπτυξής τους. Το μάθαμε τώρα το κόλπο. Το λεωφορείο πίσω (δεν μιλάω μόνο για τον Πιερικό) κι όσα πάνε, κι όσα ‘ρθούνε. Κάνε σουτ έξω απ’ την περιοχή, για να διασπάσεις την πολυπρόσωπη άμυνα. Αν περάσει η μπάλα από 40 πόδια και καταλήξει στα δίχτυα, παίξε κι ένα LOTTO. Ή καλύτερα παίξε απ’ ευθείας LOTTO, περισσότερες πιθανότητες θα ‘χεις. Γι’ αυτό δεν μπορεί να αναβαθμιστεί ποτέ η δεύτερη κατηγορία. «Παίζαμε με τρεις επιθετικούς» μας είπε ο κ. Παπαδόπουλος, μόνο που δεν μας διευκρίνισε, ότι στο δικό του σύστημα οι επιθετικοί του παίζουν κάτω απ’ τη γραμμή του κέντρου, προς την άμυνα. Δεν είναι έτσι κόουτς. Άρα, κι ο Σούλης ξέρει το …κόλπο, την μιζέρια τους μέσα.

Αυτά προς εσωτερική κατανάλωση και για να ξεχαρμανιάζουμε όταν μας πειράζουν οι αλλόθρησκοι, όμως, την αλήθεια πρέπει να την ψάξουμε αλλού.

Τι είπε, εκτός των άλλων, ο κόουτς, στην συνέντευξη τύπου; Είπε, «Όλα τα κομμάτια μας λειτουργούν πολύ καλά, αλλά μας λείπει το γκολ και κυρίως δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τις φάσεις βάσει της ποιότητάς μας.»

Μας λείπει το γκολ, λοιπόν και δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις με βάση την ποιότητα μας, ώστε να απειλήσουμε με μεγαλύτερο δυναμισμό την αντίπαλη άμυνα.

Με συγχωρείτε πολύ, αλλά, σ’ αυτά τα παιχνίδια, περιμένω από τους έμπειρους της ομάδας (την ποιότητα δηλαδή) και τους πλέον πολυτελείς για τις υπόλοιπες ομάδες παίκτες, (την ποιότητα δηλαδή, ξανά, αλλά ακριβοπληρωμένη) «να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.» Διότι, αγαπητέ και αξιόλογε κ. Μπόα Μόρτε, αν δεν με ξελασπώσεις σ’ αυτά τα παιχνίδια, τότε τι να σε κάνω; Για ποιο λόγο σε πληρώνω; Εκεί νομίζω πως είναι η ουσία του προβλήματος, αφού, η ποιότητα των ποδοσφαιριστών κάνει την διαφορά σ’ αυτή των κατηγορία. Έλειψε ο Νέμπε και η διαφορά αμέσως φάνηκε, αλλά, δεν μπορώ να ζητήσω τις ίδιες ευθύνες από τον Σιατραβάνη. Εκτός κι αν ο νεαρός θέλει ν’ αρπάξει τις ευκαιρίες που του δίνονται απ’ τα μαλλιά. Πρέπει όμως να προσπαθήσει πολύ περισσότερο, όπως, το ίδιο κι ακόμη περισσότερο πρέπει να προσπαθήσει κι ο Ζεκίνια, έχει τόσα πολλά προσόντα, που θα ‘ναι κρίμα να μην διακριθεί.

Υπάρχει όμως και η διορθωτική περίοδος του Γενάρη. Εκεί νομίζω πως πρέπει να επενδυθούν πολλά και επιτέλους να αποκτήσουμε ένα επιθετικό που να βάζει γκολ.

Παρόλα αυτά, συνεχίζω να γουστάρω Κόουλμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: