Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Νταμπίζας:Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό ο Σπίντ

Ο Νίκος Νταμπίζας, επί πέντε χρόνια συμπαίκτης του Γκάρι Σπιντ στη Νιούκαστλ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τους λόγους που ώθησαν τον Ουαλό στην αυτοκτονία. Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε στην εφημερίδα «Goal» και υποστήριξε πως τηλεφώνησε στον Άλαν Σίρερ για να μάθει τι ακριβώς έγινε με τον Γκάρι Σπιντ και ενημερώθηκε για την αυτοκτονία του άλλοτε συμπαίκτη του στη Νιούκαστλ. Όπως τόνισε ο παλαίμαχος, πλέον, αμυντικός ο Σπιντ δεν ήταν άνθρωπος που είχε ανασφάλειες και προβλήματα στη ζωή του, έτσι ώστε να κάνει κάτι τέτοιο.

«Όταν έμαθα για το θάνατό του, τηλεφώνησα στον Αλαν Σίρερ και σε άλλους πρώην συμπαίκτες μου και ρώτησα τι είχε συμβεί», είπε αρχικά ο Νίκος Νταμπίζας και πρόσθεσε: «Ρώτησα αν ήταν αυτοκινητικό δυστύχημα ή κάτι παθολογικό και τότε έμαθα ότι αυτοκτόνησε. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να τον ώθησε σε κάτι τέτοιο, όπως και δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Ξέρω, βέβαια, ότι όσο θα περνάει ο καιρός θα γράφονται όλο και περισσότερα στον αγγλικό Τύπο που κυνηγάει τα σκάνδαλα».

Στη συνέχεια, ο άλλοτε αμυντικός του Ολυμπιακού και της Νιούκαστλ, σχολίασε: «Ήταν προσωπικότητα με όλα τα γράμματα κεφαλαία» μας είπε ο παλιός του συμπαίκτης και φίλος. Ήταν ένας άνθρωπος πολυτάλαντος, δυναμικός, με απίστευτες γνώσεις και χωρίς ανασφάλειες. Όσο για την ποδοσφαιρική του αξία, ήταν γνωστή. Δεν τον θυμάμαι ποτέ τραυματία. Ήταν διαρκώς στο γυμναστήριο. Πρόσεχε ευλαβικά τι έτρωγε, ενώ δεν είχε την κακή συνήθεια των Βρετανών ποδοσφαιριστών με το αλκοόλ. Έπαιζε αμυντικό χαφ και έβαζε δέκα-δεκαπέντε γκολ το χρόνο. Όταν η μπάλα παιζόταν στα πλάγια, αυτός έκανε κίνηση και βρισκόταν σε θέση σέντερ φορ, έχοντας καλύψει μια τεράστια απόσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι έπαιξε μέχρι τα σαράντα του σε 925 επίσημα ματς και ότι οι εκάστοτε προπονητές του έμεναν έκπληκτοι με τα προσόντα του».

Ο άλλοτε αρχηγός της ΑΕΛ, είπε επίσης πως: «Μου τηλεφώνησε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες για να με ρωτήσει για κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή που ενδιέφερε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Μου έλεγε πόσο ευχαριστημένος ήταν με τη ζωή του και πόσο του άρεσε η δουλειά του στην εθνική Ουαλίας (σ.σ.: την είχε ανεβάσει από την 112η στην 45η θέση της παγκόσμιας κατάταξης). Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορούσε να συμβαίνει στη ζωή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: