Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΕΛ στη Super League

Η ΛΙΓΚΑ εισηγείται ομόφωνα στην ΕΠΟ, για πρωτάθλημα 18 ομάδων!!!

Κατ’ άλλους, ήταν πρόταση της ΑΕΛ (η οποία εκτίμησε πως μια νέα ψηφοφορία περί αντικατάστασης θα ευνοούσε παραδόξως Λεβαδειακό και Δράμα!), την οποία ασπάστηκαν οι εταίροι της Σούπερ Λίγκας. Κι είναι γεγονός πως ο Κώστας Πηλαδάκης είχε μιλήσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο σε ανύποπτη στιγμή, πριν αρκετό χρόνο.

Κατ’ άλλους, ήταν κοινή πρόταση των τεσσάρων (ΑΕΛ, Σερρών, Λεβαδειακού, Δράμας), που βρίσκονταν σε αντιπαράθεση για την διεκδίκηση των θέσεων Βόλου και Καβάλας. Λέγεται μάλιστα πως κάθε ομάδα απ’ την πλευρά της, διεμήνυσε πως αν η απόφαση δεν την ευνοεί, θα ανοίξει νέο κύκλο δικαστικών διεκδικήσεων σε βάρος της διοργανώτριας.

Κατ’ άλλους, μετά από ζυμώσεις και δεδομένης της αδυναμίας των εταίρων να πάρουν την ευθύνη για να χωρίσουν σε δυο γαϊδούρια άχυρο, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει αυτό το καλοκαίρι, η ίδια η Λίγκα ήταν εκείνη που προώθησε αυτό το σενάριο – εν γνώσει παρασκηνιακά ακόμη και του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, για να… τελειώνει!

Ανεξάρτητα πάντως απ’ την προέλευση της ιδέας, σημασία έχει ότι στην χθεσινή της συνεδρίαση, η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στην ΕΠΟ την αύξηση των ομάδων της σε 18, συμπεριλαμβάνοντας στις τάξεις της ΑΕΛ, Πανσερραϊκό, Λεβαδειακό και Δράμα. Μάλιστα, μετά το πέρας της ανακοίνωσης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 21/10/2011 και ώρα 14:00

Στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) Δ.Σ. παρέστησαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός.

Σε συνέχεια κοινού αιτήματος των εν λόγω ΠΑΕ για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε όπως υποβάλλει το αίτημα αυτό στην ΕΠΟ, σε συνάντηση που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων ημερών».

Τα τρία βήματα…

Για την πρακτική εφαρμογή μιας τέτοιας «σολομώντειας» λύσης και προκειμένου να επικυρωθεί αυτή υπεράνω ενός ΚΑΠ ο οποίος καταστρατηγήθηκε φέτος ουκ ολίγες φορές, χρειάζεται να γίνουν τα ακόλουθα τρία πράγματα:

1)Πρέπει να συμφωνήσει η NOVA. Το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχει αντίρρηση αρκεί να δείχνει παιχνίδι την Τετάρτη και ένα ακόμα, είτε την Παρασκευή, είτε τη Δευτέρα. Δηλαδή, να έχει μετάδοση αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος τέσσερις φορές την εβδομάδα. Δεν αποκλείεται η απόφαση να ληφθεί σήμερα Τετάρτη.

2) Πρέπει να νομιμοποιήσει το αίτημα η ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία προς το παρόν τουλάχιστον δεν δείχνει αντίθετη. Μάλιστα, επιτροπή αποτελούμενη από τον γενικό διευθυντή της Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνό, το νομικό σύμβουλο, Γιάννη Οικονομάκη και τους Γιάννη Μώραλη, Γιώργο Χριστοβασίλη και Γιάννη Κόντη, αναμένεται να επισκεφτούν σήμερα κιόλας (Τετάρτη) το πρωί τον Σοφοκλή Πιλάβιο και να του θέσουν επισήμως την εισήγησή τους. Την τελική απόφαση θα λάβει το Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει εντός των προσεχών ημερών. Λέγεται για μεθαύριο Πέμπτη, ώστε όλα να τελειώσουν την Παρασκευή κι απ’ τη μεθεπόμενη εβδομάδα να έχουμε πλήρη δράση…

3) Πρέπει να βρεθεί τεχνικά τρόπος, ώστε να γίνει ξανά η κλήρωση. Ήδη υπάρχει ένα πλάνο, που λέει ότι οι 2 από τις τέσσερις ομάδες θα μπουν στη θέση της Α’ ΟΜΑΔΑΣ και της Β’ ΟΜΑΔΑΣ και μόλις γίνει αυτό, οι άλλες δύο θα μπουν σε μια κλήρωση με τις 16 ομάδες για να δουν με ποια σειρά θα τις αντιμετωπίσουν και θα αγωνίζονται Τετάρτη.

…Και τα τρία ερωτήματα

Θέλετε όμως τώρα να γελάσουμε λίγο, θέτοντας εκ προοιμίου τρία ερωτήματα που ίσως στην πορεία τεθούν εκ των πραγμάτων;

Α) Τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, που δεν έχουν διαγραφεί οριστικά λόγω προσωρινής διαταγής που κέρδισε ο Βόλος το πρωί της Τρίτης, ενώ την Πέμπτη εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ για τις δύο ομάδες;

Β) Τι θα γίνει αν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας καταδικαστούν για την υπόθεση των στημένων αγώνων από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ (της Δόξας εκδικάζεται την Πέμπτη, για τον Λεβαδειακό περιμένουμε την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα);

Γ) Τι θα γίνει εάν έρθουν ο Διαγόρας και ο Πανθρακικός (που τερμάτισαν μετά από Λεβαδειακό και Δόξα) και πουν έστω αυθαιρέτως, ότι… «αφού θέλετε να τις κάνετε 18, πρέπει να ανεβάσετε εμάς και όχι να κρατήσετε την ΑΕΛ και τον Πανσερραϊκό που υποβιβάστηκαν αγωνιστικά»;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτές ήταν οι θερμές εξελίξεις στη διάρκεια της Τρίτης, που είναι γεγονός ότι φέρνουν πλέον την ΑΕΛ πολύ κοντά στην παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, κάτω βέβαια από συνθήκες που δεν μας επιτρέπουν να μιλάμε για ουσιαστική απόδοση του δικαίου της. Ωστόσο, το ‘χαμε πει και το ‘χαμε γράψει, πως μόνο μια διοικητική απόφαση θα έδινε λύση στο αδιέξοδο που τα όργανα και οι ίδιοι οι παράγοντες είχαν δημιουργήσει στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: