Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τύρναβος-ΑΕΛ 1-1

Στην κερκίδα του τυρναβίτικου γηπέδου και ο νέος βοηθός του Κρις Κόουλμαν, Νίκος Κοτσοβός, που επέστρεψε σε ένα γνώριμο περιβάλλον.

Με μία αλλαγή ξεκίνησε η ομάδα του Τυρνάβου, σε σχέση με την 11άδα που δόθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο Βρασίδας Κοντοθανάσης, φόρεσε και πάλι τη φανέλα του Τυρνάβου για να αγωνιστεί με αυτή, σε ένα φιλικό που έγινε για να τιμηθεί η συνολική του προσφορά στο λαρισινό ποδόσφαιρο. Ο συμπαθής Βρασίδας να σημειώσουμε ότι δεν έχει σταμστήσει το ποδόσφαιρο, αλλά αγωνίζεται με τη φανέλα της Δόξας Βλαχογιαννίου. Εκ μέρους του Τυρνάβου ο κ. Βασίλης Μπρέζας από τη διοίκηση και ο Πέτρος Καραναστάσης για τους ποδοσφαιριστές, παρέδωσαν πλακέτες στον Κοντοθανάση, ενώ το ίδιο έκανε και ο γενικός αρχηγός της ΑΕΛ, Μίμης Τσακμακίδης.

Χωρίς την προστατευτική του κάσκα αγωνίστηκε ο Κάρλος Σεσίνια.

3ο λεπτό: Σουτ του Τζέκου από διαγώνια θέση μπλόκαρε σταθερά ο Σωτηρίου

7ο λεπτό: Σέντρα από αριστερά του Σεσίνια, σουτ εν κινήσει του Γκονζάλες η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Καραναστάση.

8ο λεπτό: Το τιμώμενο πρόσωπο της αναμέτρησης, ο Βρασίδας Κοντοθανάσης έδωσε τη θέση του στον Σουλίδη

10ο λεπτό: Ωραία κάθετη μπαλιά του Μπόα Μόρτε προς τον Σιατραβάνη, αλλά ο Καραναστάσης έπεσε στα πόδια του "βυσσινί" και μπλόκαρε τη μπάλα

Μεγάλη δυσκολία έδειξαν οι "βυσσινί" στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης να κυκλοφορήσουν τη μπάλα εξαιτίας της πίεσης των αντιπάλων τους, αλλά και της δικής τους αδυναμίας να εκμεταλλευτούν τους ελεύθερους χώρους.

21ο λεπτό: Φάουλ του Σουλίδη, ο Ταλ κατάφερε να διώξει σε κόρνερ, πριν η μπάλα φτάσει στον αμαρκάριστο Μάγγο

27ο λεπτό Νέα αλλαγή για τον Μιχάλη Ζιώγα. Στον αγωνιστικό χώρο ο Κουβελάς στη θέση του Λάππα.

30ο λεπτό: Νέα κάθετη μπαλιά των "βυσσινί", από τον Νεμπεγλέρα αυτή τη φορά, με αποδεκτη τον Σεσίνα που σούταρε χωρίς ισορροπία στέλνοντας άουτ τη μπάλα

Φτάνοντας στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης η εικόνα του παιχνιδιού δεν έχει αλλάξει. Οι παίκτες του Κρις Κόουλμαν διατηρούν στον έλεγχό τους τη μπάλα, αλλά χωρίς ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης επιδίδονται σε ένα άνευ ουσίας "κουβάλημα" της μπάλας, διασπώντας με δυσκολία την αντίπαλη αμυντική διάταξη.

41' Σουτ του Νεμπεγλέρα εκτός περιοχής η μπέλα πέρασε άουτ

Χωρίς σκόρ (0-0) αλλά και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο του φιλικού, με τους "βυσσινί" να δείχνουν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην έχουν ούτε ιδιαίτερη διάθεση, ούτε κινητικότητα, κόντρα στην ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα που στάθηκε με ιδιαίτερες αξιώσεις απέναντί της.

Αρκετές αλλαγές με την έναρξη της επανάληψξης για τον Κρις Κόουλμαν, που κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου έδινε εντολές στους παίκτες του εντός του αγωνιστικού χώρου. Από το παιχνίδι βγήκαν οι Γκονζάλες, Νεμπεγλέρας, Ααράμπ, Ταλ, Μπόα Μόρτε και Ζεκίνια και στις θέσεις τους πέρασαν οι Πλιάγκας, Χατζής, Καλί, Κολοβέτσιος, Ιγκλέσιας και Τσιμπάμπα. Αλλαγές όμως έκανε και ο Μιχάλης Ζιώγας βάζοντας τους Διβανέ, Νόνη και Κράββαρη στις θέσεις Λούγκο, Σιάτρα και Τζέκου. Μετά τις συγκεκριμένες αλλαγές ο Πλιάγκας αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης και ο Σιατραβάνης πέρασε πίσω από τον Τσιμπάμπα.

50ο λεπτό: Από σέντρα του Σουλίδη, ο Κράββαρης νίκησε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου κάνοντας το 1-0

54ο λεπτό: Από σέντρα του Κατσιαρού, ο Τσιμπάμπα έχασε το κοντρόλ και έκανε δοεκδικίσημη τη μπαλιά, Την κυνήγησε με τον Σκούπρα και βρέθηκε στο έδαφος κερδίζοντας το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Κογκολέζος και νικώντας τον Καραναστάση έκανε το 1-1

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ουαλός τεχικός έκανε άλλες τρεις αλλαγές. Στον αγωνιστικό χώρο πέρσαν οι Καρανίκας, Σαϊτιώτης και Καραχάλιος στις θέσεις των Κατσιαρού, Σεσίνια και Σιατραβάνη. Ο πρώτος κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο δεύτερος πέρασε στην κορυφή της επίθεσης και πέρασε αριστερά ο Τσιμπάμπα και ο τρίτος στον άξονα πίσω από τον φορ. Αλλαγή και για τον Τύρναβο, στη θέση του Διαμαντίδη πέρασε ο Αντωνόπουλος.

68ο λεπτό: Στη θέση του Σουλίδη ο Τσούκαλος.

"Παγωμάρα" στην κερκίδα του Τυρνάβου αμέσως μετά τη διαρροή της είδησης για την απόρριψη της πρότασης για 18 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα

70ο λεπτό: Πρώτη εμφάνιση για τον Νίκο Αραμπατζή, που πήρε τη θέση του Παπαγεωργίου

71ο λεπτό: Από προσπάθεια του Πλιάγκα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ιακωβάκη και η ΑΕΛ κέρδισε νέο πέναλτι. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Ιγκλέσιας, αλλά ο Καραναστάης απέκρουσε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Καραχάλιος, ο Σαϊτιώτης έκανε την κεφαλιά αλλά ο Αντωνόπουλος έδιωξε και πάλι σε κόρνερ.

76ο λεπτό: Στη θέση του Μάγγου πέρασε ο Μεζίνι

77ο λεπτό: Δυνατό σουτ του Αραμπατζή, ο Καραναστάσης με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ

79ο λεπτό: Στη θέση του Καραναστάση ο Γούπος

80ο λεπτό: Σουτ του Τσούκαλου, ο Καλί έδιωξε πάνω στη γραμμή

83ο λεπτό: Δυνατό χτύπημα φάουλ του Κουβελά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Σωτηρίου

84ο λεπτό: Στη θέση του Ιακωβάκη ο Βασίλης Σκούπρας

85ο λεπτό: Ο Κράββαρης εξέθεσε και πάλι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΛ και σούταρε από το ύψοις της περιοχής στέλοντας άουτ τη μπάλα

Χωρίς νικητή και με τελικό σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε και η 16η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΛ, με την οποία ελάχιστοι ασχολήθηκαν. Φρόντισαν γι' αυτό εξάλλου εκείνοι που την Τρίτη αποφάσιαν άλλα και το μεσημέρι άλλα, καταδεικνύοντας ότι ουσιαστικά τίποτα δεν λειτουργεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: